PROIECTE ORGANIZAȚIE ȘTIRI

Colegul nostru de redacție, Claudiu Dumitrache, primește titlul de Ambasador al Culturii!

Prin programul Electronic Platform for Adult Learning in Europe (EPALE) coordonat de Comisia Europeană, privind cu încredere viitorul cultural și educativ românesc în contextul european, se acordă lui Claudiu Dumitrache, titlul onorific de Ambasador al Culturii pentru performanțele din activitatea sa independentă și din cadrul Euro Education Federation.

Claudiu Dumitrache a fost născut în timpul vizitei istorice a lui Papa Ioan Paul al II-lea în București, pe 7 mai 1999. Este cântăreț și scriitor recunoscut în special pentru stabilirea recordului național de „cel mai tânăr autor de autobiografie”.

Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, al Uniunii Naționale a Artiștilor din România, al Asociației Talentelor și redactor-șef al revistei Regal Literar.

În 2013, Voicu Enăchescu i-a înmânat “Premiul pentru tehnică și expresivitate vocală de excepție”. Deține 5 premii muzicale de excelență în ani consecutivi din partea Centrului Judetean de Cultură Dâmbovița.

În 2020, primește titlul de Cetățean de Onoare al Comunei Costeștii din Vale pentru contribuțiile culturale și artistice aduse comunității, pentru promovarea comunei atât pe plan național, cât și internațional, în contactul cu Statele Unite sau Belgia, dovedind astfel și calități diplomatice.

A debutat cu volumul de poezii “Boemia unui mort” (2018), urmat de biografia “20” (2019) – publicație  prin care a stabilit recordul național de “cel mai tânăr autor de autobiografie”. Președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop îl consideră “un simbol pentru viitorul creației intelectuale”. Claudiu a fost discipolul scriitorului Ioan V. Maftei-Buhaiesti și artist al Trupei Artistice “Anton Pann” București.

Regizorul Andrei Zincă, fiul lui Haralamb Zincă a afirmat: Claudiu este o personalitate unică în peisajul românesc.

A urmat Liceului Tehnologic “Goga Ionescu” din Titu, Școla Populară de Arte “Octav Enigărescu” din Târgoviște și a absolvit cursuri de jurnalism și dezvoltare personală acreditate de London School of Business and Communication.  Creațiile sale sunt apreciate de artisti, scriitori, critici și academicieni români, Claudiu primind premiul pentru poezie din partea Revistei Litere într-un concurs de literatură al cărui președinte este acad. Mihai Cimpoi.
Biblioteca “I.C. Vissarion” i-a inmânat de 1 Decembrie – premiul “I.C. Vissarion” pentru contribuția adusă literaturii locale și naționale.

Euro Education Federation
ujir
UNIUNEA JURNALIȘTILOR INDEPENDENȚI DIN ROMÂNIA
http://ujir.euroeducation.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *