PUBLICITATE ȘTIRI

Ambasadorul Culturii Euro Education Federation, Claudiu Dumitrache

Mihai Claudiu Dumitrache, Ambasadorul Culturii al federației noastre, un nume care s-a impus prin activitatea sa artisitcă din ultimii 10 ani, muzician, scriitor și jurnalist în vârstă de 23 de ani, laureat a peste 60 de premii de excelență, pe care academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, l-a consacrat, încă din anul 2020, drept „simbol pentru viitorul creației intelectuale”, „un intelectual care poate coagula suflete” și care „va duce artele mai departe.”

În ceea ce privește activitatea muzicală, a susținut peste o mie de spectacole în România și în străinătate. Încă din adolescență a primit „premiul pentru tehnică și expresivitate vocală de excepție” la Tinerimea Română și a fost desemnat „Cea mai bună voce masculină” la București. A cântat în deschiderea unor artiști și trupe precum cântărețul australian Faydee, cântăreața croată Neda Ukraden și legendara formație germană Alphaville.

Odată cu descoperirea talentului pentru scris, a publicat cărți de poezie pentru care a fost asemănat cu Mihai Eminescu de voci importante ale literaturii, considerat un neosimbolist, câștigând premii literare și fiind solicitat ca membru în comisii importante de literatură. A stabilit recordul național pentru „cel mai tânăr autor de autobiografie”, omologat de Cartea Recordurilor din Romănia, unele dintre creațiile sale servindu-se ca teme de studiu pentru studenții unor facultăți ale Universității București și Universității Hyperion. Nicolae Dabija, Christian W. Schenk și Jonathan Jackson sunt doar câteva nume de referință care au scris sau vorbit despre opera sa literară.

Referitor la profesia de jurnalist, a fondat trustul de presă culturală Myosotis Media Group, care include și revista Regal Literar. Datorită spiritului său critic este considerat „un bun analist al vremii și vremurilor”, devenind cel mai tânăr jurnalist laureat, din istoria presei românești, al premiilor de excelență pentru profesionalism și performanță în mass-media, acordate de Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. A călătorit în peste 20 de state din Europa, Asia și America, este membru afiliat Centrului de filozofie din cadrul Societății Academice de Cercetare a Religiilor și Ideologiilor, este membru și membru de onoare al mai multor uniuni de creație și asociații culturale din România și străinătate, fiind desemnat Ambasador al Culturii de Euro Education Federation.

Din 2022, susține conferințe despre artă și cultură pentru elevii școlilor și liceelor din Dâmbovița, Prahova, Argeș și București.

A devenit cel mai tânăr Cetățean de Onoare din sudul României în 2021 și, astfel, arhiepiscopul Calinic Argeșeanul spune că avem de-a face cu „o personalitate uluitoare”, care „are isprăvi inedite”, iar regizorul Andrei Zincă declară aceea că Mihai Claudiu Dumitrache este „o personalitate unică în peisajul românesc.”


Despre Euro Education Federation

Euro Education Federation este federație internațională din România, specializată în educația non-formală a tinerilor și adulților din Uniunea Europeană, fondată în mai 2013, cu sediul la Târgu-Jiu. Oferă îndrumare în materie de învățare și/sau carieră, este furnizor de educație a adulților și entitate media specializată în educație.

Scopul principal al federației este luarea de măsuri pentru atingerea obiectivelor actualelor programe ale Uniunii Europene, legate de educație, tineret, IT, artă, cultură, cetățenie și cercetare; oferirea de noi oportunități pentru experiența transfrontalieră în cadrul educației, formării și voluntariatului, transformând astfel schimbul de experiență într-un fenomen larg răspândit.

Federația Euro Education face parte din programul EPALE al Comisiei Europene, cu scopul general de a disemina informații și de a oferi consiliere cu privire la oportunitățile privind mobilitatea tinerilor, la nivel european și internațional, prin mai multe programe, parteneriate și inițiative relevante.

Organizațiile și asociațiile afiliate, în număr de peste 100 în prezent, cresc în fiecare lună, ajungând ca federația să se extindă în țări precum România, Italia, Bulgaria, Grecia, Serbia, Franța, Belgia, Macedonia, Germania, Azerbaijan, dar și în Uruguay, Togo, Palestina, India, Turcia etc.

Federația demarează mai multe proiecte permanente de educație non-formală la nivel internațional, principalele dintre acestea fiind: Euro Informatica, Euro Electronica, Erasmus +, Euro Music, Euro Dance, Euro Medicina etc.

În decembrie 2020, Mihai Claudiu Dumitrache (muzician, scriitor și jurnalist) este numit Ambasador al Culturii EEF.

La nivel național, Euro Education a înființat Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România, Editura eParadigme și Asociația Paradigme Educaționale. Din ianuarie 2022, cu sprijinul Inspectoratului Școlar, federația demarează conferințele Citește și Dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură.

Printre publicațiile de cultură, de comunicări științifice și știri deținute de Euro Education se numără: revista Magazin Critic, care apare din anul 2007 cu sprijinul Ispectoratului Școlar Județean Gorj; site-ul Magazin Critic, care funcționează din anul 2013; site-ul de știri Euro Info News; revista Cutezător, revista/site National info, revista/site Gorjul, Radio Amen și Sapio – revista tineretului secolului XXI.

Printre organizațiile și asociațiile românești afiliate EEF se numără: Asociaţia Cataleya/Yris, Cercetașii României, Străbunii Europei, Asociația cultural – istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, Asociația “Fiii Lupșei”, Asociația Down Art Therapy și AS Club de Șah “Tinerii Spartani”.


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *